28/09/2017

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών – Τα πλαστικά είναι πολύτιμος πόρος και δεν ανήκουν στις θάλασσες.

Η θαλάσσια ρύπανση έχει προσελκύσει τη δημόσια προσοχή με επιτακτικό τρόπο τα τελευταία χρόνια.

Τα πλαστικά ως ένα ευρέως διαδεδομένο υλικό, που έχει βελτιώσει την καθημερινότητα μας, έχει «δαιμονοποιηθεί» εξαιτίας των απορριμμάτων, που καταλήγουν στις θάλασσες. Αποτέλεσμα της ανεύθυνης συμπεριφοράς ορισμένων καταναλωτών και της κακής διαχείρισης των αποβλήτων.

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών (8 Ιουνίου 2019) είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι τα υλικά δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον από μόνα τους.

Στα επόμενα 35 δευτερόλεπτα, όσο διαρκεί και το βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ποιος ευθύνεται για τη ρύπανση των ωκεανών.

https://youtu.be/1ZvoiEtO3Go

 

α πλαστικά δεν ανήκουν στους ωκεανούς. Μετά τη χρήση τους, μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε και να τα ανακυκλώσετε προσφέροντας μια δεύτερη ζωή σε ένα υλικό, που αποτελεί πολύτιμο πόρο.

Τα πλαστικά προσφέρουν σημαντικά οφέλη στη σύγχρονη κοινωνία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη της αειφορίας και είναι λυπηρό να τα βλέπει κανείς στις θάλασσες μας.

Οι αιτίες των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πολυάριθμες και σύνθετες. Σε πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 90% των θαλάσσιων απορριμμάτων προέρχεται από την Ασία.

Όποια και αν είναι η προέλευσή τους, όμως, τα πλαστικά απορρίμματα σε οποιοδήποτε περιβάλλον είναι ένα απαράδεκτο γεγονός και η ελληνική βιομηχανία πλαστικών επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί στην πηγή.

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να θυμηθούμε ότι τα πλαστικά μετά τη χρήση τους ανήκουν στον κάδο ανακύκλωσης και όχι στις θάλασσες…

Leave a Reply

Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.