22/07/2017

Από ανακυκλωμένα πλαστικά θα κατασκευαστεί σκηνή στο φημισμένο φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι

Τα πλαστικά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο. Στο φημισμένο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι τα μεγάλα ονόματα της μουσικής θα δονήσουν την ατμόσφαιρα πάνω σε μια σκηνή που θα έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα πλαστικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές σκοπεύουν να κατασκευάσουν την «Gas Tower» αρένα, όπου θα εμφανιστούν πολλά μεγάλα ονόματα της Dance μουσικής, από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα.

Τα πλαστικά απορρίμματα θα συλλεχθούν από παραλίες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους της ευρύτερης περιοχής του Έξετερ.

Σύμφωνα με δηλώσεις των διοργανωτών στο δημόσιο δίκτυο επικοινωνίας, το «BBC», απαιτούνται περίπου δέκα τόνοι πλαστικών για την κατασκευή της αρένας. Η συγκομιδή των πλαστικών απορριμμάτων έχει αρχίσει από τις 11 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 23 Μαΐου.

Εθελοντές συνέλλεξαν τα απορρίμματα από παραλίες της νοτιοδυτικής ακτής της Αγγλίας, αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι τα πλαστικά είναι πολύτιμος πόρος για να απορρίπτεται με μη ορθό τρόπο.

Leave a Reply

Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.